Kan man sælge en kro via netværk? (Danish)

Det har jeg sat mig for at undersøge. Jeg har givet mig selv 90 dage til at finde frem til, hvor langt man kan kan komme uden at have en traditionel ejendomsmægler tilknyttet.

Det er ikke en hvilken som helst kro - men min families livsværk, der er været i familiens eje i flere generationer.

 

kroen.jpg

Min far er rundet 70 år for en måneds tid siden. Min mor er 65 år, og de har været aktive sammen på kroen siden 1973, hvilket løber op i 45 år. Deres helbred begynder ikke at kunne klare en +70 timers arbejdsuge, så det er på tide, at få kroen på nye hænder med frisk energi. Det er også en spændende mulighed for de rigtige, da man kan bringe en sund forretning videre til næste niveau. Endda det smukkeste sted - der rummer en fantastisk historie og med en helt unik beliggenhed.

Fakta

Brobyværk Kro
Marsk Billesvej 15
5672 Boby

 • Kgl. Priviligeret Kro
 • Etageareal 1.411 m2
 • Grundareal 5.703m2
 • Kontantpris: DKK 7.500.000
 • Offentlig ejendomsvurdering: DKK 5.050.000
 • Heraf grundværdi: DKK 459.100
 • Opført i 1600-tallet - ombygget i 1911/1988
 • Positive regnskaber de sidste 20 år
  Seneste regnskab 2017
  Omsætning: DKK 5.700.000 // Overskud DKK 1.100.000


Beskrivelse af kroen:
Brobyværk Kro har i dag 19 værelser.
Kroen byder på en festsal med plads til 100 gæster og en smuk veranda med adgang til terrasse og den smukkeste udsigt over Odense Å.
Køkkenfaciliteterne er optimale for stordrift og løbende renoveret. Kroen har altid været løbende vedligeholdt. Der er mulighed for at renovere en ældre tilbygning, så man kan få endnu flere værelser og dermed skabe en mere vækst. Der er således et stort potentiale i at tage kroen til næste niveau og mulighederne er mange.

Herunder kan du se en video af kroen samt de smukke fysiske rammer:

 

Historien
Brobyværk Kro ligger, hvor den gamle landevej krydser Odense Å nogenlunde midtvejs mellem Odense, Faaborg og Assens. Landsbyen har faktisk navn efter et værk, for netop her i tilknytning til herregården Brobygård oprettedes i 1648 Danmarks første våbenfabrik, hvor vandkraften i åen blev udnyttet til at drive en hammermølle. Vi ved f.eks., at Frederik 3. fik lavet et sværd på Brobyværk, som bærer hans navnetræk og valgsproget At sejre eller dø. Grundlæggelsen af værket har sikkert givet en del trafik, og Brobyværk Kro kan da også føre sin historie tilbage til 1645, altså omtrent samtidig med etableringen af våbenfabrikken.

Små hundrede år senere, i 1732, fik kroen kongeligt privilegium. Kroen har med andre ord århundredgamle traditioner for at beværte gæster og for at stille en god seng til rådighed, men er selvfølgelig gennem årene blevet moderniseret, således at den i dag fremstår med al den komfort, som vore dages rejsende har brug for. Men sjælen og hyggen er her stadig. Odense Å snor sig også  stadig gennem kroens baghave.


Området omkring
Her er fred og ro og masser af naturoplevelser og fuglesang uden for døren. Der er mulighed for en rask løbetur, golf, ridning, sejlsport og lystfiskeri og for at besøge nogle af de mange fynske slotte og herregårde. Der er ca. 20 km til Odense og 15 km til Faaborg - så placeringen er yderst central for turister og i det hele taget gæster, der gerne vil opleve hele Fyn.

Invitation
Hvis du har interesse i at opleve kroen og få indblik i mulighederne for at overtage vores livsværk, så vil vi gerne invitere dig til et event på kroen. Vi har 10 pladser til interesserede, der vil få indblik i følgende:

* Rundvisning og indblik i kroens historie
* Økonomiske nøgletal
* 3 bud på fremtiden

Send en mail til lisbethchawes@gmail.com - så sender jeg dig en invitation samt mere info om dato etc. Hvis du ønsker at se kroen i ro og mag, så er du også velkommen til at sende en mail eller kontakte os på 62631122. Se også kroens hjemmeside her


Men hvordan vil jeg så sælge kroen?
Det bliver et helt simpelt setup - da jeg vil undersøge værdien af netværk krydret med sociale medier og PR. Hermed indblik i mine metoder:

Netværk: Jeg har aktiveret mit netværk, da jeg har meget begrænset viden om salg af kroer & hoteller. Bl.a. vil jeg gerne sige stor tak til  Direktør Carsten Skov og Udviklingsdirektør Susanne Blix fra Boliggruppen, der har givet mig vigtige input vedr. bl.a. salgsproces og generel sparring på casen. Jeg har også aktiveret en videofotograf, der har hjulpet med at producere en video, der viser kroen og ikke mindst omgivelserne. Næste skridt er at få mit netværk til at se og dele denne blogpost, så det gode budskab kan komme endnu længere ud.

Sociale Medier: Næsten 10 års erfaring professionelt med sociale medier forpligter, og jeg bruger alle mine personlige kanaler til at få budskabet ud på forskellig vis. Her kan I alle hjælpe! Tak.

PR: Mit sidste og tredje middel er PR. Jeg vil forsøge at få PR omtale af projektet inden for de første 90 dage. Igen uden budget - og ved brug af mit netværk.

Jeg lover jer, at I vil få indblik i alle resultaterne efter 90 dage - og al hjælp er værdsat og vil blive belønnet. Gode idéer, deling af det gode budskab eller tips til metoder vil blive værdsat rigtig meget. Og husk at der er en åben invitation i dette blogpost - hvis du har lyst til at opleve vores smukke kro.

Næste blogpost om kroen inkl. status bliver offentliggjort d. 13/6. Så husk at følge med.


Tak til Lars Neckelmann, Docfilm for hjælp med fotos & Emil Skovbølling, Els Production for hjælp med video. Tak til Stine Fredberg for sparring vedr. indhold.